Viedā māja

Pirmie smart soļi

Pirmie soļi

Pirmie smart soļi – šajā tehnoloģiju laikmetā ikviens no mums vismaz reizi ir domājis par viedām mājas sistēmām. Taču bieži vien, kad sākam pētīt šo jautājumu, sākam apzināties, cik viss ir sarežģīti, grūti un dārgi. Bet tā tas nav. Šajā rakstā mēs īsuma jums pastāstīsim, cik vienkārši ir sākt veidot savu viedo māju:

Budžets

Plānojiet savu budžetu:

  • Ja esiet gatavi tērēt 100-500 eiro par ~10 ierīcēm, apskatieties uz ierīcem no Smarteg/Tuya
  • Ja jūsu budžets var būt 300-1000 eiro par ~10 ierīcēm, varat izvēlēties Sonoff ierīces
  • Aquara/Xiaomi jums izmaksās 500-1000 eiro.
  • Ar lielākiem budžetiem tādi zīmoli kā Fibaro, Shelly, SmartThings, Apple HomeKit.

Zīmols

Izvēlieties viedo ierīču zimolu, kuram ir pietiekami daudz viedo mājas ierīču, lai apmierinātu jūsu vajadzības. Visiem piegādātājiem ir pamata ierīces – rozetes, spuldzes. Bet ne visiem piegādātājiem ir specifiskas ierīces – apūdeņošanas sistēmas, termostati, monitorings. Ja paši nevarat izlemt, rakstiet mūsu speciālistiem, un mēs pēc jūsu pieprasījuma piedāvāsim vairākas viedās mājas sistēmas, no kurām izvēlēties.

Pieslēgšānas protokols

Svarīgākais punkts, ko ne visi apzinās, ir viedierīču pieslēguma veids. Ja jums ir 1-2 ierīces, varat izvēlēties ierīces, kas darbojas ar Wi-Fi. Bet, ja plānojat, ka jūsu mājā būs 20-50 ierīces, jums vajadzētu izvēlēties starp Zigbee, Z-Wave, RF ierīcēm. Tā jūs iegūsiet stabilu signālu bez nepieciešamības pastāvīgi koriģēt ierīču darbību, kā arī bez liekas vajadzības neapgrūtināsiet maršrutētāju.

Asistenti

Kādā veidā vēlaties kontrolēt savu viedo māju. Google, Alice, Alexa balss asistenti atbalsta gandrīz visas mūsdienu viedo māju sistēmas. Vienkārši savienojiet savu viedo māju ar asistentu, un visas ierīces būs pieejamas jūsu asistentam.
Bet, ja vēlaties vadīt savu viedo māju, izmantojot Apple Home Kit vai Home Assistant, ir vērts pajautāt mūsu ekspertiem par ierīču saderību.
Šobrīd Aquara, Sonoff stabili atbalsta Apple Home Kit. Home Kit saderīgas ierīces varat iegādāties arī mūsu vietnē.

Vadu vai bezvadu

Kad esat izlēmis par zīmolu, budžetu – nosakiet, kādā posmā ir jūsu remonts. Ja esat renovācijas stadijā – vislabāk izvēlēties vadu risinājumus, tie bez izmaiņām darbosies 20-50 gadus jebkuros ārējos apstākļos. Ja esat renovācijas posmā, jādomā par releja tipa ierīcēm – tās var paslēpt skapjos vai zem rozetēm, izmantojot jau esošas elektroinstalācijas, tās savā starpā var sazināties, izmantojot Zigbee/Z-Wave datu pārraidi vai parsledzot elektrosavienojumu.
Ja ramonts nav un jūs tikai atsvaidzināt dzīvokli, jums vajadzētu apsvērt pašreizējo ierīču nomaiņu ar gataviem risinājumiem (slēdži, rozetes, lampas, aizkaru motori).


Ja jums ir jautājumi saistībā ar viedo māju, jebkurā jūsu renovācijas un būvniecības posmā varat sazināties ar mūsu speciālistiem +371 29816769б, www.smarteg.lv, sales@smarteg.lv

Leave a Reply